Щъркелът Ставри, който беше спасен от семейство във Варненско, вече е при

...
Щъркелът Ставри, който беше спасен от семейство във Варненско, вече е при
Коментари Харесай

Раненият щъркел: Ставри вече е в спасителния център в Стара Загора

Щъркелът Ставри, който беше избавен от семейство във Варненско, вече е при лекарите от избавителния център за диви животни в Стара Загора. Резултатите от първите му прегледи са обнадеждаващи.

Преди няколко седмици птицата е открита потърпевша в равнища край село Момчилово

Преди няколко седмици раненият щъркел е открит в село Момчилово от семейство, което го приютява. Спасителите му стартират да търсят доброволец, който да закара птицата до Спасителния център за диви животни.
Снимка: bTV
На помощ откликват семейство Петкови, а основни основатели са дребните братя Ивайло и Владимир, които не за първи път избавят животни. Те транспортират щъркела Ставри непосредствено до лекарите в Стара Загора. Направени са нужните прегледи и се установи, че птицата може да се възвърне изцяло.

Снимка: bTV

„ Щъркелът е в много положително положение. Имаме леко разбъркване на ставата, което означа, че може би 2-3 седмици ще престои при нас. Може да се опитаме още тази година в края на септември, началото на октомври да бъде освободена птицата. Надяваме се да се възвърне изцяло, процентите са много огромни “, споделя доктор Руско Петров от избавителния център за диви животни .

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР